26. oddaja PNV - Mi imamo se fajn ?e vam prav je al ne Nazaj

To je znan verz, ki bi lahko bil tudi slogan naše oddaje. To nedeljo smo imeli že 26.oddajo po vrsti in kot vedno smo gostili same zanimive goste. Z nami so bili ans. Spev, Boris Kopitar, Viktorija in ans. Krjavelj.

Za ansambel Spev lahko re?emo, da so eden najuspešnejših NZ skupin v zadnjem ?asu, saj so lansko leto pobrali nagrade na skoraj vseh festivalih pri nas. Predvsem naše obiskovalke na snemanju so bile zelo navdušene nad fanti.

Boris Kopitar je s svojim nastopom pokazal, da ve, kako se stvarem streže. Zapel nam je svojo uspešnico Ko šmarnice spet zadehtijo, v pogovoru z Darjo in Lujzkom pa dokazal, da je eden najboljših govorcev in popolnoma brez treme pred mikrofonom.

Dolenjsko je tokrat zastopal ans. Krjavelj. Mlad ansambel, pa vendar zelo kvalitetna skupina, kar dokazuje tudi to, da so fantje in dekle pobrali ľe marsikatero nagrado na festivalih. Njihova mladost govori v prid temu, da bomo slišališąe marsikatero njihovo dobro vižo. Smo pa opazili, da Jure (njihov šef) veliko raje igra na harmoniko kot govori.

Vedno polna energije in zelo posko?na punca je še vedno Viktorija, ki se nam je tokrat predstavila že drugi?. Njene pesmi izžarevajo posebno energijo, kar je bilo ?utiti tudi med ob?instvom. No, naš Lujzek ne bi bil Lujzek, ?e jo nebi hotel vzeti kar za svojo princesko. Med njenim petjem mu je kar jemalo sapo. Ko so sedeli za mizo on, Darja in Viktorija, pa je imel nemalo težav, kajti ob sebi je imel dve brhki in zgovorni deklini, ki sta ga skoraj dali v koš, kar pri našemu Prleku ni ravno pogost pojav!

Kar ni konca zanimivostim v oddaji. Predstavili so se nam tudi folkloristi iz ?rne na Koroškem in sicer FS KUD Gozdar. Tudi pri njih se dogaja marsikatera zanimiva štorija, tudi taka, da se najdeta dva pri skupini, ki gresta kasneje skupaj pred oltar. Fantje in punce so tudi sicer zelo aktivni, saj organizirajo mednarodni festival folklornih skupin.

Za konec smo slišali še prekrasno pesem v izvedbi dueta Viktorija in Boris Kopitar in sicer pesem z naslovom Ko te poljubi.